czwartek, 22 grudnia 2011

Rulony francuskie

Ciasto francuskie, moje ulubione.
Wszystkie dania z nim związane na bank są przepyszne. 
Tym razem wersja na słono, na sniadanie lub kolacje:)


Składniki:
  • ciasto francuskie - arkusz( z Biedronki)
  • szynka z indyka(możecie dać ulubioną przez was) - 150 gram
  • ser żółty(kostka) - 150 gram
  • szczypiorek - 1/2 pęczka
  • papryka słodka - 1 łyżeczka
  • sól, pieprz - do smaku


Wykonanie:  
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego. 
Nakłuwamy widelcem. 
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy.
Rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki
Dodajemy sól, pieprz i słodką-paprykę.
Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego
. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki.
Układamy na papierze do pieczenia. 
Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.  
Smacznego.