niedziela, 19 kwietnia 2015

Quesadillas

Quesadillas już gościła w mojej kuchni, jednak troszkę w innym wydaniu, mianowicie z kurczakiem. Dzisiejsza doskonała na przekąskę, podobno genialna w smaku :) Każdy poradzi sobie z jej przygotowaniem, coś na ząb, coś na szybko, Polecam!


Składniki:
  • 2 placki tortilli
  • 1 mały pomidor
  • 4 garście startego żółtego sera
  • 1 mała cebula
  • wędlina (u mnie podsmażone wcześniej salami)
  • 4 garście poszatkowanej kapusty pekińskiej
  • szczypta soli
  • 3 szczypty pieprzu kolorowego

                             Wykonanie:
  1. Pomidora kroimy w pół plastry, cebulę w pióra, salami lub inną wędlinę jeśli macie ochotę można wcześniej podsmażyć.
  2. Placek tortilli kładziemy na rozgrzaną patelnie, zmniejszamy ogień, następnie równomiernie obsypujemy startym żółtym serem  (połowę tego co macie).
  3. Rozprowadzamy równomiernie po całej powierzchni kapustę pekińską, pokrojonego pomidora, cebulę, salami, przyprawiamy i na górę dodajemy ponownie starty ser.
  4. Przykrywamy drugą plackiem tortilli, 
  5. Po 2 minutach przewracamy całość na drugą stronę, można pokrywką przykryć całość następnie odwrócić wszystko na pokrywkę i z pokrywki zsunąć na patelnię, smażymy jeszcze około 2-3 minut.
  6. Gotową przekąskę kroimy najlepiej kółkiem do pizzy.

Samczego!