Chipsy z Jarmużu

Zdrowe przekąski, jakże poszukiwane ostatnio. Chipsy robiłam już kilka razy, lecz niefotogeniczne oblicze nie pozwoliło mi na publikację przepisu.
Tym razem udało się - zatem przedstawiam WAM oto one:


Składniki:

  • Garść jarmużu ( myty)
  • 2 szczypty soli
  • szczypta papryki wedzonej
  • szczypta czosnku granulowanego
  • szczypta piwperzu młotkowanego z kolendrą
  • 1/2 łyżki oliwy lub oleju

Wykonanie:

  1. Nagrzewamy piekarnik na 110*C
  2. Jarmuż skrapiamy oliwą, następnie dodajemy przyprawy (te, które podałam są moją wariacją smaku, Wy możecie dodać swoje ulubione), 
  3. Wszystko mieszamy, aby jarmuż był pokryty cały w oliwie i w przyprawach.
  4. Przekładamy Jarmuż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  5. Blachę z jarmużem wkładamy do piekarnika na środkową część i pieczemy około 10 minut.
  6. Po 5 minutach możecie obrócić na drugą stronę.
  7. Jarmuż jest niesamowicie chrupiący, nie przypieczony.
  8. Smacznego :)