poniedziałek, 3 grudnia 2018

Rosół z Wolnowaru - CrockPot

 Od dłuższego czasu zastanawiałam sie nad zakupem wolnowaru. Usłyszałam o CorckPot, analizowałam modele. Wybór padł na ten, w którym wyciągane jest kamionkowe naczynie. Model ten pokazywała pewna vlogerka i zainspirowała mnie do zakupu:)
Pierwsze użycie i póki co jest miedzy nami "love" <3 nbsp="" p="">




Składniki:


  • 2 duże ćwiartki z kurczaka
  • 4 skrzydełka
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • por
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mięso oczyścić, opłukać, marchew, pietruszkę seler obrać, opłukać. 
Cebulę przekroić w wzdłuż na połowę, jedną połówkę  obraną opalić nad ogniem, drugą połówkę wierzchnią łupinę zdjąć, pozostawić tą na spodzie.

Wszystkie składniki włożyć do wolnowaru, zalać wodą - tak aby przykryło wszystkie składniki, dodać przyprawy. Przykryć.
Nastawić temperaturę na "low" na 12 godzin

Nie podglądać, nie otwierać.
Po tym czasie mięso było miękki - rozpadające się a warzywa nie były rozgotowane - tego obawiałam się - a marchewka była al dente!

Będę próbowała kolejne potrawy z udziałem CrockPota