sobota, 9 lutego 2019

Pikantna zupa z warzywami - wegańska

Kochani.... to jest zupa najprostsza na świecie. Samo zdrowie, przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Dodatek pasty curry nadaje "orientalny" smak zupie. Jeśli lubicie ziemniaki, pieczarki, paprykę, cebulę to ta zupa będzie dla was idealna!


Składniki:

  • 2  średniej wielkości ziemniaki,
  • 1 duża papryka czerwona,
  • 1 cebula
  • 200 gramów pieczarek,
  • bulion warzywny
  • pasta curry  - wedle upodobań
  • opcjonalnie natka pietruszki - idealnie sprawdzi się również kolendrą




Wykonanie:
  1. Włączamy piekarnik na 200*C, w tzw. między czasie kroimy warzywa w kostkę.
  2. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy w nagrzanym piekarniku około 30 minut.
  3. W tym czasie podgrzewamy bulion warzywny.
  4. Zarumienione warzywa przekładamy do bulionu, dodajemy pastę curry (dodajemy w.g uznania) - chwilę jeszcze gotujemy pod przykryciem.
  5. Po około 5 minutach zupa gotowa.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz