Truskawki zapiekane pod kruszonką |
Składniki:
(5 porcji- małe kokilki)
- Masło - 50 gramów
- cukier - 2 łyżki
- mąka - 4 łyżki
- cukier waniliowy - 2 łyżeczki
- Truskawki - 15 sztuk
Wykonanie:
Na początku nastawiamy piekarnik na180*C. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Kroimy w plasterki, układamy na dnie kokilek. Masło roztapiamy, w tym czasie mąkę łączymy z cukrem i cukrem waniliowym. Roztopione masło wlewamy do mąki z cukrami ciągle mieszając. Powstaną grudki - kruszonka. Zasypujemy nią truskawki. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut. Tryb: gór i dół plus termoobieg. Piekłam na środkowej półce.
Truskawki pod kruszonką |
Owoce i kruszonka...moja słabość :)
OdpowiedzUsuńmoja także;)
Usuńtrafiłam tu przypadkiem, ale jak widać nie ma przypadków bo ja koooocham truskawki, a ten przepis wypróbuję na pewno! Wygląda obłędnie smacznie.
OdpowiedzUsuńWpadaj częściej;)
OdpowiedzUsuńWypróbuj warto;)
Już Cię dodałam do listy ulubionych blogów, teraz nic nie przeoczę jak mam to w zwyczaju;) Raz jeszcze gratuluję talentu do tworzenia takich pyszności!
OdpowiedzUsuńDziękuję Ślicznie:):):)
OdpowiedzUsuń