wtorek, 27 listopada 2012

Filet z szynką i serem

Gdy trzeba przygotować obiad w kilkanaście minut robię właśnie to danie. Jest smaczne, bezproblemowe w przygotowaniu i zadowoli wielu łakomczuchów;)



Składniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 - 4 plastry szynki ( ulubiona wędlina)
  • 4 plastry sera żółtego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu
  • 2 szczypty pieprzu kolorowego
  • tłuszcz do smażenia
 
 
Wykonanie:
  1. Filety z kurczaka oczyszczamy z błon, płuczemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. 
  2. Przyprawiamy mięso solą i pieprzem. 
  3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, kładziemy filety z kurczaka, smażymy z obu stron na rumiano. 
  4. Pod koniec pieczenia, na filetach układamy wędlinę, przykrywamy serem. 
  5. Smażymy pod przykryciem do momentu, aż ser się roztopi. 
  6.  Gotowe filety, obsypujemy dodatkowo pieprzem kolorowym. 
  7. Podajemy np. z frytkami i surówką;)