piątek, 16 marca 2018

Smarowidło ala nutella - fit wersja nutelli?

Przepis na "domową nutelle" zobczyłam na portalu społecznościowy Facebook. Postanowiłam zrobić, odtworzyć, sprawdzić jaki ma smak, czy jest zjadliwe :)
Smaku Nutelli nie przypomina, smarowidło jest smaczne, jeśli wśród was są osoby które szukają smaku Nutelli, niestety nie jest ten sam  :(
Najlepsze jest po leżakowaniu, co najmniej 4-5 godzin. składniki się przygryzą i jest to smaczny dodatek do pieczywa :)


Składniki:
  • Banan ( dojrzały)
  • awokado (miękkie)
  • 1 łyżka kakao 
  • 2 łyżeczki miodu


Wykonanie:

  1. Do blendera - melaksera wkładamy obranego, pokrojonego na mniejsze części banana, również awokado, kakao i miód.
  2. Całość blendujemy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
  3. Można spożywać od razu, jednak polecam odczekać kilka godzin ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz