wtorek, 5 lipca 2011

Lasagne truskawkowa

Pamiętacie truskawki z makaronem? Pokaże Wam inną wersję tego smakowitego dania:)

Składniki:
( na jedną porcje)
  • Truskawki świeże  - 350 gram
  • śmietana kremówka30% -  350 gram
  • cukier puder  - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki
  • płatki migdałów - 2 łyżki
  • makaron lasagne(listki) - 4 sztuki
Przygotowanie:
Zalewamy makaron wrzątkiem - czekamy 25 minut
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - chowamy do lodówki
 w tym czasie kroimy nasze truskawki w plasterki
 prażymy na suchej patelni płatki migdałów
 Gdy makaron nam zmięknie - osuszamy go papierowym ręcznikiem i przekładamy: śmietana - truskawki - płatki migdałów - makaron - śmietana...itd
 Gotowe schładzamy w lodówce i możemy podawać:)



4 komentarze:

  1. Ooo nigdy nie jadłem Lazanii na słodko - super pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki nietypowy, a jaki ciekawy pomysł na makaron z truskawkami...nie dość że z nazwy intrygujący to jeszcze ślicznie wygląda :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapowiada się bardzo ciekawie:) w sumie makaron z truskawkami je się u nas często, ale w takiej postaci to muszę przyznać, że nie :) Podoba mi się!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wypróbujcie, mój mąż pochłonął porcje błyskawicznie, a zrobiłam na próbę tylko jedną. Teraz już gości na stałe u nas:)

    OdpowiedzUsuń