wtorek, 5 lipca 2011

Lasagne truskawkowa

Pamiętacie truskawki z makaronem? Pokaże Wam inną wersję tego smakowitego dania:)

Składniki:
( na jedną porcje)
  • Truskawki świeże  - 350 gram
  • śmietana kremówka30% -  350 gram
  • cukier puder  - 2 łyżki
  • cukier waniliowy - 2 łyżeczki
  • płatki migdałów - 2 łyżki
  • makaron lasagne(listki) - 4 sztuki
Przygotowanie:
Zalewamy makaron wrzątkiem - czekamy 25 minut
Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym - chowamy do lodówki
 w tym czasie kroimy nasze truskawki w plasterki
 prażymy na suchej patelni płatki migdałów
 Gdy makaron nam zmięknie - osuszamy go papierowym ręcznikiem i przekładamy: śmietana - truskawki - płatki migdałów - makaron - śmietana...itd
 Gotowe schładzamy w lodówce i możemy podawać:)