sobota, 29 października 2011

Tostowa Dynia w jajku pieczona...

W halloween nie może zabraknąć także Dyni,
tutaj raczej jako kopia, ale w oryginale sama w sobie smakuje wyśmienicie!
Składniki:
  • chleb tostowy kromki - 4 sztuki
  • jajko - 5 sztuk
  • sól do smaku
  • szczypiorek - kilka łodyżek
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • sałata masłowa - 2 listki

Wykonanie:
Chleb tostowy obcinamy na kształt dyni, wycinamy oczy i zębiska.
Jajka wszystkie wbijamy do miski, rozkłócimy widelcem, solimy.
Wycięte dynie namaczamy w jajku, smażymy na patelni z obu stron na rumiano.
Na drugiej patelni robimy jajecznicę.
Na talerzykach kładziemy liść sałaty, na niej dynie z tostów i jajecznice tak aby wyglądało jakby dania....wiecie o co mi chodzi:)
*dla większego efektu możemy dyni posmarować zęby ketchupem(^^,)
 Smacznego!