Do tego ciasta przymierzałam się od dłuższego czasu.
W końcu mobilizacja, zakup kliku składników i miasto popełniłam .
Sernik przypomina z wyglądu, natomiast smakuje jak rafaello. Do sernika zrobiłam solony karmel z daktyli. Możecie zastosować różne sosy, takie które lubicie:)
Przepis z którego korzystałam: https://youtu.be/PJ2NQB8BfjI
Składniki:
- 200 gramów kaszy jaglanej
- 650 gramów mleczka kokosowego
- 50 gramów cukru lub erytrytolu
- 80 gramów oleju kokosowego (rozpuszczony)
- kilka kropel aromatu waniliowego
- 100 gramów mąki kokosowej
Wykonanie:
- Gotujemy.kasze jaglaną do miękkości na Mleczki kokosowym.
- Do ugotowanej lekko przestudzonej kaszy dodajemy olej kokosowy, aromat waniliowy, cukier lub erytrytol blendujemy na gładki masę
- Do masy dodajemy.make kokosową, mieszamy.
- Gotowa masę przekładamy do tortownicy (u mnie malutka tortownica)
- Wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Podajemy z ulubionym sosem:)))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz