W chłodne dni lubię śniadanie z ciepłym "akcentem". Grzanki z porem i kabanosami mini są pożywne, a co najważniejsze bardzo smaczne. Staram się pamiętać, iż śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, niestety nie zawsze udaję mi się zjadać, tylko kawa i biegnę do obowiązków. Wam udaje się zjadać codziennie śniadanie? Co lubicie rankiem zjeść?
Składniki:
- 3 kromki kanapkowej
- 1 por
- 30g kabanosów drobiowych lub innej ulubionej
- 2-3sztypty soli morskiej z ziołami (użyłam Kamis)
- 1 łyżka oliwy
Wykonanie:
- Kromki pieczywa wkładamy do tostera,
- Por płuczemy pod bieszącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w cienkie plastry,
- Kabanosy kroimy w cienkie plastry, (robiłam skośne)
- Rozgrzewamy patelnię, dodajemy oliwę, wrzucamy kabanosy pokrojone w plastry, gdy się zarumienią dodajemy por.
- Przyprawiamy solą morską ziołami
- Grzanki powinny być już gotowe, po chwili, gdy tylko się zeszkli por, układamy na grzankach.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz