Od dłuższego czasu zastanawiałam sie nad zakupem wolnowaru. Usłyszałam o CorckPot, analizowałam modele. Wybór padł na ten, w którym wyciągane jest kamionkowe naczynie. Model ten pokazywała pewna vlogerka i zainspirowała mnie do zakupu:)
Pierwsze użycie i póki co jest miedzy nami "love" <3 nbsp="" p="">
3>
Składniki:
- 2 duże ćwiartki z kurczaka
- 4 skrzydełka
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- kawałek selera
- 1 cebula
- por
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mięso oczyścić, opłukać, marchew, pietruszkę seler obrać, opłukać.
Cebulę przekroić w wzdłuż na połowę, jedną połówkę obraną opalić nad ogniem, drugą połówkę wierzchnią łupinę zdjąć, pozostawić tą na spodzie.
Wszystkie składniki włożyć do wolnowaru, zalać wodą - tak aby przykryło wszystkie składniki, dodać przyprawy. Przykryć.
Nastawić temperaturę na "low" na 12 godzin
Nie podglądać, nie otwierać.
Po tym czasie mięso było miękki - rozpadające się a warzywa nie były rozgotowane - tego obawiałam się - a marchewka była al dente!
Będę próbowała kolejne potrawy z udziałem CrockPota
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz