Danie które potrafię pochłaniać przez tydzień non stop:), być może to jakieś skrzywienie, ale jak mam ochotę na warzywa to na całego, a do tego mój ulubiony ryż......
Składniki:
- ryż biały - 150 gram
- marchew mała(mrożona) - 40 gram
- kalafior mały(mrożony) - 30 gram
- brokuły mrożone ( koszyczki) 30 gram
- sól pieprz do smaku
- olej do smażenia około 2 łyżki
Składniki podałam na jedną porcję
Przygotowanie:
Gotujemy ryż,
rozmrożone warzywa kroimy drobno,
na oleju podsmażamy warzywa,
dodajemy ugotowany ryż
przyprawiamy
wkładamy do miseczki lub kubka i dajemy na talerz "do góry nogami"
Dekorujemy i podajemy:)
Ja osobiście dodaję do tego jajo sadzone i niczego więcej nie potrzeba:)
jaka ładna prezentacja;)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
OdpowiedzUsuńtez bym sobie zjadla:)
OdpowiedzUsuńślicznie podane, lekkie danie, idealne na moje zatrucie żoladkowe ;(
OdpowiedzUsuńSzana, biedactwo, wracaj prędko do zdrowia:*
OdpowiedzUsuńNie dziwię się - ryż z warzywami to i mój ulubiony dodatek obiadowy - a nawet samodzielne danie. Pyszności pięknie podane!
OdpowiedzUsuńArven dziękuje:)
OdpowiedzUsuń