Biały chleb |
Składniki:
- woda - 330 ml
- masło - 2 łyżki
- sól - 1,5 łyżeczki
- mąka pszenna - 4 szklanki
- cukier - 2 łyżki
- mleko w proszku - 2 łyżki
- drożdże instant - 1,5 łyżeczki
Wykonanie:
Składniki kolejno - zaczynając od mokrych wsypujemy do "misy" maszynki. Nastawiamy na tryb do 900gram, u mnie średnio wypieczony;)
Chleb jest delikatny, ale nie puszysty. W smaku podobny do pszennego. Nie do końca, udało mi się uzyskać smak do którego jestem przyzwyczajona. Będę szukała przepisu, aż znajdę ten, który mnie zadowoli;)
Dobry taki chlebek! Też robię i najczęściej z maszyny, bo ją mam, więc nie może się marnować ;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDokładnie, ja czekam z niecierpliwością kiedy zjemy chlebek aby piec następny;)
OdpowiedzUsuń