Zdrowe przekąski, jakże poszukiwane ostatnio. Chipsy robiłam już kilka razy, lecz niefotogeniczne oblicze nie pozwoliło mi na publikację przepisu.
Tym razem udało się - zatem przedstawiam WAM oto one:
- Garść jarmużu ( myty)
- 2 szczypty soli
- szczypta papryki wedzonej
- szczypta czosnku granulowanego
- szczypta piwperzu młotkowanego z kolendrą
- 1/2 łyżki oliwy lub oleju
Wykonanie:
- Nagrzewamy piekarnik na 110*C
- Jarmuż skrapiamy oliwą, następnie dodajemy przyprawy (te, które podałam są moją wariacją smaku, Wy możecie dodać swoje ulubione),
- Wszystko mieszamy, aby jarmuż był pokryty cały w oliwie i w przyprawach.
- Przekładamy Jarmuż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Blachę z jarmużem wkładamy do piekarnika na środkową część i pieczemy około 10 minut.
- Po 5 minutach możecie obrócić na drugą stronę.
- Jarmuż jest niesamowicie chrupiący, nie przypieczony.
- Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz