Miłość do puddingu Chia ciąg dalszy. To jest "deser" który polubiłam od pierwszego "kęsa" Ten, który zobaczycie za chwile jest czekoladowy, na ciepło i nie musimy czekać całej nocy aby napęczniał :) Możemy zrobić tradycyjnie mieszając nasiona Chia z mlekiem kakao i do lodówki na noc. Ja, zrobiłam na ciepło, obe wersje są równie smaczne :)
Składniki:
- 4 łyżki stołowe nasion Chia
- 3/4 łyżki stołowej kakao
- 1 i 1/4 szklanki mleka lub napoju waniliowego sojowego lub innego który lubicie)
Wykonanie:
- Mleko wlewamy do rondelka - podgrzewamy
- Po chwili dodajemy kakao, gdy połączy się z mlekiem wsypujemy nasiona Chia
- Na malutkim ogniu gotujemy do momentu aż nasiona napęcznieją.
- Gotowy pudding przelewamy do miseczek, słoików jak lubicie.
- Można dodać ulubione owoce które będą waszym zdanie współgrały ze smakiem czekolady ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz