czwartek, 7 lipca 2011

Cannelloni z twarogiem i szczypiorkiem

Makaron, biały ser i szczypiorek - idealne połączenie smaków:)
Składniki:
  • twaróg półtłusty  - 500 gram
  • masło - 2 łyżki
  • jajko - 1sztuka
  • makaron cannelloni - 12 rurek
  • śmietana kremówka 30%   - 1/2 szklanki
Przygotowanie::
Ser rozdrabniamy, dodajemy jajko masło, przyprawy mieszamy
dodajemy posiekany szczypiorek - mieszamy
napełniamy nasze rurki,i wkładamy do naczynia żaroodpornego
zalewamy śmietaną
pieczemy 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku. 
Pieczemy przez 30 minut pod przykryciem, 
potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy 10 minut odkryte canneloni

5 komentarzy:

  1. Mmmm...brzmi bardzo apetycznie. Jeszcze wersji z twarogiem i szczypiorkiem nie jadłam:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawa propozycja;) w tan sposób jeszcze cannelloni nie traktowałam

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem jak to się stało, ale jeszcze nie jadłam cannelloni - chyba czas najwyższy! Twoje wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Olu, zachęcam do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  5. to musi byc smakowite jedzonko:)

    OdpowiedzUsuń