Makaron, biały ser i szczypiorek - idealne połączenie smaków:)
Składniki:
- twaróg półtłusty - 500 gram
- masło - 2 łyżki
- jajko - 1sztuka
- makaron cannelloni - 12 rurek
- śmietana kremówka 30% - 1/2 szklanki
Przygotowanie::
Ser rozdrabniamy, dodajemy jajko masło, przyprawy mieszamy
dodajemy posiekany szczypiorek - mieszamy
napełniamy nasze rurki,i wkładamy do naczynia żaroodpornego
zalewamy śmietaną
pieczemy 40 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.
Pieczemy przez 30 minut pod przykryciem,
potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy 10 minut odkryte canneloni
Mmmm...brzmi bardzo apetycznie. Jeszcze wersji z twarogiem i szczypiorkiem nie jadłam:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja;) w tan sposób jeszcze cannelloni nie traktowałam
OdpowiedzUsuńNie wiem jak to się stało, ale jeszcze nie jadłam cannelloni - chyba czas najwyższy! Twoje wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńOlu, zachęcam do wypróbowania:)
OdpowiedzUsuńto musi byc smakowite jedzonko:)
OdpowiedzUsuń