sobota, 9 lipca 2011

Pierś grilowana z masłem podana:)

Ten przepis ma trochę z tradycyjnego dewolaja, ale nim nie jest:)
Lubię przyrządzać potrawy z piersi kurczaka, gdyż można z nich wiele "wyczarować"
Składniki:
  • pierś z kurczaka - 1 szt(pojedyncza)
  • przyprawa do gyrosa - 1 łyżeczka
  • koperek - 1/2 pęczku
  • masło miękkie -2 łyżki
  • olej do smażenia - około 2 łyżki
Przygotowanie:
Masło( musi być miękkie) mieszamy z pokrojonym koperkiem,
zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki.
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż "otwieramy", 
przyprawiamy, dodajemy nasze masło"zamykamy pierś"
(dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami)
pieczemy około  4 minuty z każdej strony,
 Smażyłam na patelni grillowanej, ale doskonale się sprawdzi na grillu:)
Smacznego!