Ten przepis ma trochę z tradycyjnego dewolaja, ale nim nie jest:)
Lubię przyrządzać potrawy z piersi kurczaka, gdyż można z nich wiele "wyczarować"
Składniki:
- pierś z kurczaka - 1 szt(pojedyncza)
- przyprawa do gyrosa - 1 łyżeczka
- koperek - 1/2 pęczku
- masło miękkie -2 łyżki
- olej do smażenia - około 2 łyżki
Przygotowanie:
Masło( musi być miękkie) mieszamy z pokrojonym koperkiem,
zawijamy w folię spożywczą odstawiamy do lodówki.
Pierś z kurczaka przecinamy wzdłuż "otwieramy",
przyprawiamy, dodajemy nasze masło"zamykamy pierś"
(dobrze jest na czas pieczenia pospinać pierś wykałaczkami)
pieczemy około 4 minuty z każdej strony,
Smażyłam na patelni grillowanej, ale doskonale się sprawdzi na grillu:)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz