piątek, 8 lipca 2011

Ryż z musem truskawkowym

Proste danie, ja  jak zawsze muszę coś pokombinować, aby z tradycyjnego wyszło coś zupełnie innego. Tak więc, przepis jest mój, a sposób podania pozwoliłam sobie pożyczyć od Pyzy Smacznej

Składniki:
  • ryż - 2 szklanki
  • truskawki mrożone - 500gram
  • cukier - 3 łyżki
  • śmietana (do dekoracji) - 1 łyżka

Wykonanie:
  1. Gotujemy ryż w/g przepisu na opakowaniu:)
  2. Truskawki zasypujemy cukrem - miksujemy
  3. Przelewamy mus do garnka - podgrzewamy,
  4. Ryż wkładamy do miseczki i układamy "do góry nogami "na talerzu
  5. musem polewamy w koło - dekorujemy truskawkami i śmietaną :)
Smacznego:)