środa, 16 listopada 2011

Pomidorowa na rosole

U nas w domu pomidorowa króluje wśród zup, uwielbiają ją wszyscy.
 Także bezproblemowo jeden gar zupy zjada cała rodzinka.
W innych przypadku, ktoś nie je, bo nie lubi.
Zdarza się czasem u mnie ;-)  przypływ dobroci dla moich bliskich  i  zrobię dwie zupy:)
Składniki:
rosół drobiowy - 1,5 litra
Przecier pomidorowy Pudliszki - 200 gram
śmietana 22% - 3 łyżki
 Do ciepłego rosołu dodajemy przecier pomidorowy, gotujemy chwilkę.
Następnie dodajemy 3 łyżki smietany, mieszamy i czekamy aż zupa nam sięzagotuje.
Gdy to nastapi mamy gotową i pyszną zupę.
Do zupy dodajemy makaron jaki lubimy, u nas to zwykle - nitki, 
lecz gdy najdzie mnie ochota dodaję ryż. 
Do każdej porcji staram się nałożyć także odrobinę mięska;)
Życzę smacznego;)