czwartek, 24 maja 2012

Lody bananowe na patyku

Lody bananowe, kolejna wersja z owoców które uwielbiam. Są pyszne i bezproblemowe w przygotowaniach;). Wystarczy wszystkie składniki zmiksować wsadzić do zamrażalnika - odczekać i wcinać lody własnej roboty.
Lody bananowe
Składniki:
(na 4 porcje)
  • Banan -1 sztuka
  • kefir lub jogurt naturalny - 4 łyżki
  • miód - 2 łyżki
Lody Bananowe
Wykonanie:
Banany kroimy w plasry, przekładamy do blendera/melaksera. dodajemy 4 łyżki jogurtu lub kefiru, do tego 2 łyżki miodu. całość miksujemy na miazgę. Przelewamy powstałą masę do foremek. Wstawiamy do zamrażalnika najlepiej na całą noc, jeśli nie możecie się doczekać, to po trzech godzinach powinny być dobre.
Smacznego;)