wtorek, 8 maja 2012

Luzowanie ćwiartki z kurczaka - foto

Luzowanie/trybowanie ćwiartki z kurczaka nie jest trudne. Wystarczy odrobina cierpliwości, ostry nóż i jesteśmy w stanie usunąć kości z ćwiartki/udka bez problemu.
Mam nadzieję iż zdjęcia pokazują kolejno etapy tej czynności i z łatwością zrobicie to sami. Zdjęcia robiła moja córka;) bez niej trudno byłoby mi pstrykać fotki kolejno krok po kroku  z rękoma całymi z kurczaka.
No to do dzieła;)
Krok 1


krok 2

krok 3


krok 4

krok 5

krok 6

krok 7

krok 8

Gotowe

wyluzowane ćwiartki


Wyluzowaną/wytrybowaną ćwiartkę z kurczaka możemy nadziać farszem i piec na grillu, w piekarniku.  Ja upiekłam tym razem na grillu bez farszu - tak na początek. Zauważyłam,iż skróciło czas pieczenia mięsa o połowę ;-) Możemy usunąć skórkę lub ją zostawić jak lubicie.