Luzowanie/trybowanie ćwiartki z kurczaka nie jest trudne. Wystarczy odrobina cierpliwości, ostry nóż i jesteśmy w stanie usunąć kości z ćwiartki/udka bez problemu.
Mam nadzieję iż zdjęcia pokazują kolejno etapy tej czynności i z łatwością zrobicie to sami. Zdjęcia robiła moja córka;) bez niej trudno byłoby mi pstrykać fotki kolejno krok po kroku z rękoma całymi z kurczaka.
No to do dzieła;)
|
Krok 1 |
|
krok 2 |
|
krok 3 |
|
krok 4 |
|
krok 5 |
|
krok 6 |
|
krok 7 |
|
krok 8 |
|
Gotowe |
|
|
|
wyluzowane ćwiartki |
Wyluzowaną/wytrybowaną ćwiartkę z kurczaka możemy nadziać farszem i piec na grillu, w piekarniku. Ja upiekłam tym razem na grillu bez farszu - tak na początek. Zauważyłam,iż skróciło czas pieczenia mięsa o połowę ;-) Możemy usunąć skórkę lub ją zostawić jak lubicie.
bardzo ciekawy post. Musiałabym jednak zobaczyć to na "żywo"
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy Tapedna
Z filmowaniem mi nie wychodzi ale pokombinuje coś w tym temacie;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
M!
Makabryczne te zdjęcia :) nie cierpię widoku surowego mięsa, dlatego też w sumie rzadko je jadam, ale post pożyteczny :)
OdpowiedzUsuńNo ciekawe, ciekawe ja nigdy tego nie robiłam :-) Musze spróbować, po takiej instrukcji na pewno wyjdzie :-)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję,że będzie przydatna. Chce jeszcze spróbować dodać wyluzowanie kurczaka -bez przecinania go. Nie wiem czy w formie zdjęć czy filmu. Nie wiem jak się do filmu zabrać. Pomyślę nad tym jeszcze.
UsuńPozdrawiam
M!