wtorek, 21 sierpnia 2012

Chipsy z cukinii

Coś dla lubiących podjadać, czyli dla mnie jak znalazł;) Podjadanie bez większych wyrzutów sumienia - brzmi kusząco, prawda? . Osobiście  wolę solone, ale jeśli lubicie inne smaki, dodajcie ulubione zioła. Możemy w ten sposób uzyskać ciekawy smak.

Składniki:
  • 1 średniej wielkości cukinia
  •  2 łyki oliwy
  • sól do smaku

Wykonanie:
  1.  Piekarnik nastawiamy na 130*C
  2. Cukinie płuczemy, osuszamy.
  3. Kroimy w cienkie plastry.
  4. Smarujemy oliwą z obu stron, układamy na papierze do pieczenia, solimy.
  5. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut z termoobiegiem.
  6. Odwracamy plastry na drugą stronę, solimy i pieczemy kolejne 15 minut.
*Czas pieczenia zależy, jak grube plastry będziemy mieli.