Coś dla lubiących podjadać, czyli dla mnie jak znalazł;) Podjadanie bez większych wyrzutów sumienia - brzmi kusząco, prawda? . Osobiście wolę solone, ale jeśli lubicie inne smaki, dodajcie ulubione zioła. Możemy w ten sposób uzyskać ciekawy smak.
Składniki:
- 1 średniej wielkości cukinia
- 2 łyki oliwy
- sól do smaku
Wykonanie:
- Piekarnik nastawiamy na 130*C
- Cukinie płuczemy, osuszamy.
- Kroimy w cienkie plastry.
- Smarujemy oliwą z obu stron, układamy na papierze do pieczenia, solimy.
- Wstawiamy do piekarnika na 15 minut z termoobiegiem.
- Odwracamy plastry na drugą stronę, solimy i pieczemy kolejne 15 minut.
lubie takie zdrowe chrupanie!:-)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię chipsy z warzyw, z cukinii jeszcze nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je! Robię też na grillu - co za smak :*
OdpowiedzUsuńcukinia dobrze się wpasowała do warzywnych chipsów;)
OdpowiedzUsuń