środa, 7 sierpnia 2013

Spaghetti z porem i parmezanem

Obiad na szybko, w te upały nie da się wysiedzieć dłużej w kuchni. Proponuje Spaghetti z porem i parmezanem. Coś w sumie lekkiego, jednocześnie sycącego.

Składniki:
  • 1/4 opakowanie spaghetti
  • 1 duży por (biała część)
  • ząbek czosnku
  • garść parmezanu
  • 3- 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji..


Wykonanie:
  1. Makaron gotujemy al dente w/g instrukcji na opakowaniu
  2. Por kroimy w cienkie plastry, podsmażamy 2 minuty na oliwie
  3. Dodajemy przeciśnięty przez  praskę czosnek, mieszamy.
  4. Po chwili wrzucamy ugotowany makaron, dodajemy parmezanem, przyprawiamy
  5. Gdy ser się rozpuści -  podajemy.
  6. Możemy obsypać dodatkowo poszatkowaną natką pietruszki.;)