Obiad na szybko, w te upały nie da się wysiedzieć dłużej w kuchni. Proponuje Spaghetti z porem i parmezanem. Coś w sumie lekkiego, jednocześnie sycącego.
Składniki:
- 1/4 opakowanie spaghetti
- 1 duży por (biała część)
- ząbek czosnku
- garść parmezanu
- 3- 4 łyżki oliwy
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji..
Wykonanie:
- Makaron gotujemy al dente w/g instrukcji na opakowaniu
- Por kroimy w cienkie plastry, podsmażamy 2 minuty na oliwie
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy.
- Po chwili wrzucamy ugotowany makaron, dodajemy parmezanem, przyprawiamy
- Gdy ser się rozpuści - podajemy.
- Możemy obsypać dodatkowo poszatkowaną natką pietruszki.;)
Nie ma to jak makaron :)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńgenialne połączenie, nie wpadłabym na to:) muszę koniecznie wypróbować:)
OdpowiedzUsuń