Próbuje od jakiegoś czasu wprowadzać coś lżejszego do menu domowego. Zwykle ponoszę porażkę. Domownicy niechętnie na takowe dania patrzą, a dla mnie samej, zwykle nie chce się przygotowywać czegoś innego. Jeśli macie przepisy na dania tzw " samo się robi" to chętnie przygarnę i wypróbuje ;)
Składniki:
- 2-3 marchewki
- majeranek
- sól morska (u mnie młynek Kamis)
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
- Wykonanie:
- Nastawiamy piekarnik na 200*C
- Umytą i wysuszoną marchew obieramy, kroimy w słupki/paski.
- Przekładamy do miski, przyprawiamy solą i majerankiem, dodajemy olej - mieszamy.
- Przekładamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku 25-30 minut. Jeśli wolicie bardziej chrupiące dodajcie kilka minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz