środa, 24 stycznia 2018

Czekoladowy Pudding z Chia (na ciepło)

Miłość do puddingu Chia ciąg dalszy. To jest "deser" który polubiłam od pierwszego "kęsa" Ten, który zobaczycie za chwile jest czekoladowy, na ciepło i nie musimy czekać całej nocy aby napęczniał :) Możemy zrobić tradycyjnie mieszając nasiona Chia z mlekiem kakao i do lodówki na noc. Ja, zrobiłam na ciepło, obe wersje są równie smaczne :)


Składniki:
  • 4 łyżki stołowe nasion Chia
  • 3/4 łyżki stołowej kakao
  • 1 i 1/4 szklanki mleka lub napoju waniliowego sojowego lub innego który lubicie)




Wykonanie:
  1. Mleko wlewamy do rondelka - podgrzewamy
  2. Po chwili dodajemy kakao, gdy połączy się z mlekiem wsypujemy nasiona Chia
  3. Na malutkim ogniu gotujemy do momentu aż nasiona napęcznieją.
  4. Gotowy pudding przelewamy do miseczek, słoików jak lubicie.
  5. Można dodać ulubione owoce które będą waszym zdanie współgrały ze smakiem czekolady ;)