Ciasto francuskie, moje ulubione.
Wszystkie dania z nim związane na bank są przepyszne.
Tym razem wersja na słono, na sniadanie lub kolacje:)
Składniki:
- ciasto francuskie - arkusz( z Biedronki)
- szynka z indyka(możecie dać ulubioną przez was) - 150 gram
- ser żółty(kostka) - 150 gram
- szczypiorek - 1/2 pęczka
- papryka słodka - 1 łyżeczka
- sól, pieprz - do smaku
Wykonanie:
Rozwijamy arkusz ciasta francuskiego.
Nakłuwamy widelcem.
Nakłuwamy widelcem.
Szynkę i ser kroimy w kostkę, szczypior siekamy.
Rozsypujemy po całej powierzchni pokrojone składniki.
Dodajemy sól, pieprz i słodką-paprykę.
Zawijamy krótszy bok w kierunku dłuższego
. Tniemy na 2 centymetrowe kawałki.
Układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy 20 minut w 180*C z termoobiegiem.
Smacznego.
pysznie, będę musiała zrobić.
OdpowiedzUsuńSmacznego życzę:)
OdpowiedzUsuń