Chałka wyszła idealna, nawet następnego dnia można śmiało wcinać;)
Składniki:
- Mleko - 70 ml ( ciepłe)
- Masło (miękkie) - 175 gramów
- Jajka - 3 sztuki
- Mąka - 500 gramów
- Cukier - 4 łyżki ( dałam 5)
- Sól - 1 łyżeczka
- Suszone drożdże - 5 gramów
Wykonanie:
Należy pamiętać, aby zacząć wkładanie do automatu od mokrych składników. Tak, więc dodajemy kolejno: ciepłe mleko, masło, jajka, sól, mąkę, cukier i drożdże. Następnie włączamy automat, ustawiamy program Basic (podstawowy) u mnie skórka mocno wypieczona i waga do 900g
Też posiadam od kiedy mój syn mi zakupił. Chętnie wypróbuje Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńNie do końca mój, ale jest rewelacyjny;)Polecam;)
OdpowiedzUsuńA czy robiłaś z rodzynkami tą chalke
OdpowiedzUsuńNiestety nie mam takiej maszyny do robienia chleba więc nie wiem czy by mi w ogóle się tego typu danie udało. Ja bardzo chętnie i dość często korzystam ze sprawdzonych przepisów https://basiazsercem.pl/ które jak dla mnie są bardzo fajne.
OdpowiedzUsuń