Przepis na to cudeńko zobaczyłam na Facebooku w grupie Zdrowo Podjeść, przymierzałam się do niej już od dawna. Nadszedł ten dzień i ja popełniłam ów cieciorkę na ostro. Przyprawy dodałam w/g własnych potrzeb i upodobań :)
Składniki:
- 2 szklanki cieciorki
- 2-3 łyżki oleju
- łyżeczka ostrej papryki
- łyżeczka gruboziarnistej soli
- płaska łyżeczka słodkiej papryki
- płaska łyżeczka kolorowego pieprzu
- pół łyżeczki oregano
Wykonanie:
- Cieciorkę moczymy 24 godziny - nie skracamy tego czasu,potem dobrze osuszamy.
- Do miski wlewamy olej, dodajemy przyprawy, mieszamy, dodajemy osuszoną cieciorkę.
- Całość dokładnie mieszamy, cieciorkę przekładamy na wyłożoną pergaminem blachę od piekarnika. Wstawiamy na 30 minut do nagrzanego do 180*C piekarnika.
- Przekąska gotowa - Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz