Przepis na zupę jest inspiracją ze strony przepisowania.pl Zupa koperkowa z ryżem była robiona przeze mnie wielokrotnie. Tym razem pokusiłam się o małą zmianę, która okazała się równie smacznym pomysłem. Zupę wykonałam przy pomocy potocznie nazywanym Lidlomix'em :)
TUTAJ możecie zobaczyć film jakie kroki wykonywałam do zrobienia potrawy.
Składniki:
- 120 gramów obranych i pokrojonych w talarki warzyw ( marchew i pietruszka korzeń)
- około 1600 ml bulionu ( warzywny, drobiowy jaki lubicie)
- 2 saszetki mieszanki ryżu z groszkiem marchewką i przyprawami
- około 80 ml śmietanki 30%
- koper w.g uznania
Wykonanie:
- Do lidlomixa wkładamy marchew z pietruszką, dodajemy mieszankę ryżową*, zalewamy bulionem.
- Zamykamy nastawiamy przy zamkniętej miarce na czas:25 minut - obroty wsteczne 2 - temperatura 100*C
- Gdy będziemy mieli około 5 minut do końca czasu gotowania wkładamy koper i śmietanę.
- Zupa gotowa do podania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz