czwartek, 9 lutego 2012

Walentynkowe bicie serca:)

 Kolejna propozycja małego co nie co, na Walentynkowy wieczór.  Propozycja także dla Panów, którzy z pewnością sobie poradzą z przygotowaniem tak prostej przekąski:)
Do dzieła kochani!
 Składniki:
  • Ciasto francuskie (arkusz) - 1 sztuka (kupiłam w biedronce)
  • Nutella lub inny krem czekoladowy - 2 łyżki
  • Pisak cukrowy - 1 sztuka (u mnie czerwony)
     Wykonanie:
    1. Zaczynamy od nastawienia piekarnika na 180*C.
    2. Następnie z arkusza ciasta francuskiego wycinamy serduszka.
    3. U podstawy łączymy 4 serduszka, nakłuwamy, tak postępujemy ze wszystkimi serduszkami. 
    4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, włączamy termoobieg i pieczemy na środkowej półce 20 minut.  
    5. Wyciągamy, smarujemy połowę ciastek kremem i przykrywamy pozostałymi. Dekorujemy pisakiem cukrowym.
     Prościej się nie da;)