środa, 6 czerwca 2012

Kąski kurczaka - Test produktu Winiary

Zdążyliście pewnie zauważyć, iż od jakiegoś czasu jestem w gronie szczęśliwców "Przyjaciele Winiary". Na Warsztatach na Dzień Dziecka jedną z potraw były Kąski z kurczaka. Otrzymałam je również do wypróbowania;) 
Znając tradycyjny sposób przygotowania, który pokazany jest na opakowaniu, smakował nam wszystkim. Postanowiłam upiec kąski na patelni, nie w piekarniku, a sos który jest jako dodatek wykorzystałam do frytek ;)

 Składniki:
  • (w składnikach wskazane jest jajko - pominęłam)


    Wykonanie: 


    Panierkę z opakowania przesypać do małej miski. Piersi umyć, pokroić na mniejsze kawałki i obtaczać od razu w panierce. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na wolnym ogniu do zarumienienia się kąsków. Przekładać na papierowy ręcznik, następnie na talerz.

    * Jak wcześniej wspomniałam nie dodałam jajka i smażyłam kąski na patelni. Moim zdaniem nie zmieniło to smaku.  Gdy będę robiła kąski, to właśnie w ten sposób. Dip tym razem wykorzystany został do frytek, gdyż w ;'składzie" obiadowym była sałata ze śmietaną, więc za dużo sosów by było;)