środa, 8 sierpnia 2012

Jajecznica z pomidorkami koktajlowymi

Pyszne sycące śniadanko, takie czasem udaje mi, się czasem zjeść:). Do gotowych jajek dodaję pokrojone pomidorki, nie smażę ich razem z jakami, lubię gdy delikatnie "chrupią" podczas jedzenia.

Składniki:
(na porcję)
  • 3 jajka
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • szczypta soli
  • łyżka masła
  • 1/4 pęczka szczypiorku (opcjonalnie)

Wykonanie:
  1. Jajka sparzyć wrzątkiem.
  2. Sparzone wbić do miski.
  3. Rózgą chwile ubijać, posolić.
  4. Pokroić pomidorki w ćwiartki.
  5. Jeśli dodajecie szczypior - posiekać.
  6. Na rozgrzaną patelnię dać łyżkę masła.
  7. Smażyć ciągle mieszając jaja, do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
  8. Przełożyć na talerz, ułożyć na jajecznicy pomidorki, dodać posiekany szczypior.
  9. Podawać  z pieczywem lub grzankami.