Pyszne sycące śniadanko, takie czasem udaje mi, się czasem zjeść:). Do gotowych jajek dodaję pokrojone pomidorki, nie smażę ich razem z jakami, lubię gdy delikatnie "chrupią" podczas jedzenia.
Składniki:
(na porcję)
- 3 jajka
- kilka pomidorków koktajlowych
- szczypta soli
- łyżka masła
- 1/4 pęczka szczypiorku (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Jajka sparzyć wrzątkiem.
- Sparzone wbić do miski.
- Rózgą chwile ubijać, posolić.
- Pokroić pomidorki w ćwiartki.
- Jeśli dodajecie szczypior - posiekać.
- Na rozgrzaną patelnię dać łyżkę masła.
- Smażyć ciągle mieszając jaja, do momentu uzyskania pożądanej konsystencji.
- Przełożyć na talerz, ułożyć na jajecznicy pomidorki, dodać posiekany szczypior.
- Podawać z pieczywem lub grzankami.
Z chęcią bym taką zjadła:)
OdpowiedzUsuń