Mizeria.
Proste składniki, przepis ten sam, a każdemu wychodzi inaczej;)
Kroicie ogórki w plasterki, czy trzecie na tarce?
Widziałam rożne wersje.
Pokaże Wam moją:)
Składniki:
- ogórek zielony - 1 sztuka
- śmietana 22% - 200 mililitrów
- ocet - 1 łyżka
- cukier - 1 łyżka
- sól - 1 łyżeczka ( płaska)
- pieprz - 1 łyżeczka
Wykonanie:
Obieramy ogórka, kroimy w plasterki
śmietanę wlewamy do kubka, dodajemy:
cukier ,sól,pieprz, ocet.
Mieszamy
dodajemy do ogórków "przyprawioną" Śmietanę - podajemy
Smacznego!
Mieszamy
dodajemy do ogórków "przyprawioną" Śmietanę - podajemy
Smacznego!
Robię jak Ty ale daję mniej śmietany:))
OdpowiedzUsuńJa kroję ogórki na bardzo cienkie plasterki i robię z mniejszą ilością cukru, bez octu.
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem smaku bez octu - spróbuje:)
OdpowiedzUsuńbez octu smakuje bosko, z octem pewnie też! pozdrawiam
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ten przepisik
OdpowiedzUsuńPyszotka :)
OdpowiedzUsuńKlasyka, mizeria najlepsza do schaboszczaka :)
OdpowiedzUsuńTo prawda - takie połączenie- niebo w gębie;)
OdpowiedzUsuń