wtorek, 2 sierpnia 2011

Mizeria

Mizeria.
  Proste składniki, przepis ten sam, a każdemu wychodzi inaczej;)
 Kroicie ogórki w plasterki, czy trzecie na tarce?
Widziałam rożne wersje. 
Pokaże Wam moją:)
Składniki:
  • ogórek zielony - 1 sztuka
  • śmietana 22% - 200 mililitrów
  • ocet - 1 łyżka
  • cukier - 1 łyżka
  • sól - 1 łyżeczka ( płaska)
  • pieprz - 1 łyżeczka
Wykonanie:
Obieramy ogórka, kroimy w plasterki
śmietanę wlewamy do kubka, dodajemy:
cukier ,sól,pieprz, ocet.
Mieszamy 
dodajemy do ogórków "przyprawioną" Śmietanę - podajemy
Smacznego!






8 komentarzy:

  1. Robię jak Ty ale daję mniej śmietany:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja kroję ogórki na bardzo cienkie plasterki i robię z mniejszą ilością cukru, bez octu.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem smaku bez octu - spróbuje:)

    OdpowiedzUsuń
  4. bez octu smakuje bosko, z octem pewnie też! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę wypróbować ten przepisik

    OdpowiedzUsuń
  6. Klasyka, mizeria najlepsza do schaboszczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  7. To prawda - takie połączenie- niebo w gębie;)

    OdpowiedzUsuń