Na pocieszenie pozostaje nam wierzyć, iż cały lipiec ma być gorrący;) więc będziemy mogli szaleć. Starałam się czynnie korzystać ze słonecznej pogody i grillować. Dzisiaj podzielę się z Wami moją wersją popularnej we Włoszech potrawy Bruschettą.
Składniki:
- bułka paluch wieloziarnista - 2 sztuki (każde inne pieczywo będzie odpowiednie)
- pomidory - 2 sztuki
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa - 1 łyżka
- bazylia świeża - garść liści
- sól - szczypta
- pieprz - szczypta
Wykonanie:
- Paluchy przecinamy wzdłuż na 2 części, miejscem przecięcia kładziemy na rozgrzany grill.
- Następnie, kroimy pomidora w kostkę.
- Siekamy bazylie.
- Wszystko wkładamy do miski, dodajemy sól, pieprz i łyżkę oliwy.
- Mieszamy, aby połączyły się składniki.
- Bułki powinny być już gotowe, smarujemy obranym ząbkiem czosnku i układamy pomidory.
Szybko i smacznie;)
z grilla musi świetnie smakować
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuń