Składniki:
- Ciasto francuskie (arkusz) - 2 sztuki
- miód - 10 łyżeczek
- banan - 1 sztuka
- cukier puder - 2 łyżki
- cynamon - 2 łyżki
Wykonanie:
- Rozgrzewamy piekarnik do190*C.
- Arkusz ciasta francuskiego kroimy (w poprzek) w paski, u mnie szerokość dłoni. Wyszło mi 5 pasów z jednego arkusza.
- Banany kroimy w plasterki lub kostkę jak podano w przepisie. Na banany łyżeczkę miodu i zawijamy dolny prawy róg łącząc z końcem paska po lewej stronie.
- Następnie trójkąt który nam powstał, zawijamy do góry i znowu z lewej do prawej. Tak do końca paska.
- Obsypujemy ciastka cynamonem.
- Nakładamy na blachę papier do pieczenia, empanady na papier i pieczemy 25 minut w 190*C z trybem termoobieg.
- Po wyciągnięciu obsypujemy dodatkowo cukrem pudrem.
- Podajemy gorące.
Szybkie i łatwe, na pewno też przepyszne!
OdpowiedzUsuń