Kolejna wersja podania mięsa drobiowego. Uwielbiam je wcinać tak samo, jak z niego coś nowego tworzyć. Mam wrażenie, że zawsze coś innego możemy z tego mięska upichcić. Drób po prostu wcale nie jest nudny.
Składniki:
- pierś z kurczaka (pojedyncza) - 2 sztuki
- ser żółty - 2 plasterki
- cebula - 3 sztuki
- oregano - 1 łyżeczka
- czosnek ( ząbek) - 2 sztuki
- pomidory krojone (mała puszka) - 1 sztuka
- sól, pieprz - do smaku
Wykonanie:
- Na początku kroimy cebule w kostkę, podsmażamy, dodajemy oregano, sól, pieprz.
- Gdy cebula zmięknie zalewamy pomidorami z puszki.
- Redukujemy aż masa będzie na w pół płynna.
- Piersi płuczemy, usuwamy zbędne błony.
- Nacinamy wzdłuż ale nie przecinamy do końca. "otwieramy" delikatnie rozklepujemy.
- Podsmażamy piersi na patelni grillowej z obu stron, nakładamy na mięso zrobiony sos, dajemy plaser żółtego sera przykrywamy.
- Gdy ser roztopi się - jest gotowe.
- Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniaki frytki, ryż , makaron - z czym lubicie;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz