Uwielbiam grzyby;) Teściu będąc na spacerze zebrał trochę maślaków i podzielił się z Nami;))))) Mąż chciał jajecznicę , sobie zrobiłam w panience;) Każdy z nas cieszył się ulubionym daniem, tyko młoda nie mogła zdecydować co lepsze. Doszła jednak do wniosku, że woli...naleśniki eh...
Składniki:
- 6 maślaków
- sól, pieprz do smaku
- 2 jajka
- 3/4 szklanki bułki tartej
- 3-4 łyżki masła do smażenia
Wykonanie:
- Oczyszczamy maślaki miękką szczoteczką z wszelkich zanieczyszczeń.
- Odcinamy ogonki, z kapelusza usuwamy skórę ( jak w pieczarce)
- Przyprawiamy solą i pieprzem.
- Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
- Smażymy na rozgrzanym maśle, na wolnym ogniu na rumiano z obu stron.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Lubię zjeść takie wieczorem na kolacje, lub do obiadu zamiast mięsa.
Smacznego;)
Ps. Pozdrawiam Pana M;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz