Makaron - ratuje mi wielokrotnie "życie". Zrobiony obiad na szybko po przyjściu zaraz z pracy, brzuchy mamy pełne, a buźki usmiechnięte. Polecam zrobić łazanki własnie z pieczarkami - mój mąż niby nie chce , ale lubi podjadać prosto z patelni i wędruje co chwilę do kuchni po odrobinę...
Składniki:
- makaron łazanki (wychodzi 2 Łyżki surowego na porcje) - 4 łyżki
- pieczarki - 500 gramów
- cebula - 3 sztuki
- żółty ser starty - 2 łyżki
- sól, pieprz - 1 - 2 szczypty
- tłuszcz do smażenia - 2 łyki
Wykonanie:
- Cebulę kroimy w pół-plastry - smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
- Pieczarki czyścimy szczoteczką, kroimy w plastry, dodajemy do smażonej cebuli.
- Przyprawiamy, w miedzy czasie gotujemy makaron al dente w/g instrukcji na opakowaniu.
- Gdy makaron mamy gotowy wrzucamy go na patenie do pieczarek i cebuli - chwilę mieszamy.
- Podajemy gorące.
- Na koniec posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego!
* ostatnio dodałam podsmażonego, pokrojonego wcześniej w plastry kabanosa - śmiało mogę polecić - nam smakowało;))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz