Sałatkę polecam na kolację, jeśli jednak zrezygnujemy z dodania wędliny i zastąpimy innym dodatkiem np groszkiem, ogórkiem, sprawdzi się świetnie jako dodatek do obiadu. Polecam, jest bardzo sycąca i smaczna. Por uwielbiam, a tutaj to właśnie on gra pierwsze skrzypce!
Składniki:
- 1 Por ( biała część)
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 5-6 plastrów ulubionej wędliny
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 szczypta pieprzu
- 2 szczypty soli
Wykonanie:
- Por płuczemy pod bieszącą zimną wodą.
- Osuszamy, przekrawamy białą część wzdłuż długości na połowę, następnie kroimy na cienki plastry.
- Wsypujemy pokrojonego pora do miski.
- Wędlinę oraz jajko kroimy w kostkę, dorzucamy do pora.
- Ostatnim składnikiem jest kukurydza, którą dodajemy odsączoną z płynu do reszty składników,
- Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy musztardę i majonez. mieszamy.
- Podajemy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz