Przekąska zdrowsza niż tradycyjne chipsy, kiedyś smażyłam je w głębokim tłuszczu, tym razem robiłam w piekarniku. Warto zaopatrzyć się w dobrą obieraczkę wtedy praca przy owych chipsach idzie szybko i sprawnie ;)
Składniki:
- 2-3 marchewki
- łyżeczka oleju
- sól do smaku
Wykonanie:
- Marchewkę płuczemy osuszamy, obieramy.
- Stosownym dla Was narzędziem kroimy cienkie plastry wzdłuż marchewki, u mnie to obieraczka, taka trójkątna - ułatwia prace;)
- Wykładamy blachę papierem do pieczenia układamy plastry marchewki,
- Pędzelkiem silikonowym "przecieramy" każdy plaster, solimy.
- Wkładamy do nagrzanego do 180*C piekarnika na środkową półkę pieczemy około 11-12 minut.
- Ściągamy gdy przestygną, wtedy także nabiorą chrupkości;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz