Zupa grzybowa, to kolejna potrawa, która gości u nas na Wigilijnym stole.
Koniecznie z kaszą!
Wyczekiwana niemal przez cały rok... :)
- Grzyby suszone - 1/2 szklanki
- woda - 2litry
- marchew - 1 sztuka
- pietruszka - 1 sztuka
- ziele angielskie - 2kuleczki
- liść laurowy - 1 sztuka
- sól, pieprz - do smaku
- ugotowana kasza jaglana - 400 gram
Wykonanie:
1. Na początku gotujemy w wodzie obraną marchewkę i pietruszkę.2. Po pięciu minutach dodajemy listek laurowy, ziele angielskie i grzyby suszone - gotujemy do miękkości grzybów - około 20 minut. Przyprawiamy do smaku.
3. Dodajemy śmietanę do zupy, zagotowujemy.
4. Podajemy z kaszą (można z makaronem).
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz