Lubie gdy jedno danie można zrobić na wiele sposobów. Zmieniamy jeden składnik, a smak uzyskujemy inny ale "baza" wciąż ta sama. Proste i funkcjonalne. Dzisiaj owe ciasto z porem w roli głównej!
- filety z piersi kurczaka bez skóry - 3sztuki
- jajka - 3sztuki
- mąka pszenna -3 łyżki
- por(mała) tylko biała część -1sztuka
- Vegeta do smaku - 1 łyżeczka
- olej - 5 łyżek
- sól, pieprz do smaku
Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą pieprzem.
Przygotowujemy Ciasto:
jajka mieszamy z mąką i vegetą, dodajemy por pokrojony w półplasterki.
Filety:
jajka mieszamy z mąką i vegetą, dodajemy por pokrojony w półplasterki.
Filety:
Zanurzamy filety w cieście i smażymy na małym ogniu około 8 minut z każdej strony.
A co z tym porem? dodaje się go do ciasta?
OdpowiedzUsuńW przygotowujemy ciasto jest napisane - "jajka mieszamy z mąką i vegetą, dodajemy por pokrojony w półplasterki."
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zrobiłam fileciki wczoraj na obiad- były cudne!!!
OdpowiedzUsuńAle trzeba ciasto i mięso dobrze doprawić.
Polecam!!!